TOP

Jazzen bliver skåret voldsomt ned på DRs radiokanaler

Når P8 Jazz lukker til årsskiftet, skal DRs lyttere væbne sig med tålmodighed, hvis de ønsker at høre programmer, der er dedikeret til jazz.

Fremover vil jazzmusikken nemlig være henvist til P2, som en enkelt aften om ugen – fredag fra kl. 18 til 23.30 – vil stå i jazzens tegn. Det skriver Politiken.

“Vi har gjort en dyd ud af nødvendigheden og kigget på vores samlede radiotilbud, så vi kan imødekomme sparekravet og samtidig sammensætte et nyt tilbud, hvor vi får frigjort nogle midler til at tage nogle af de digitale ryk, vi mener, er afgørende som public service-hus,” siger DRs radiochef, Gustav Lützhøft, til Politiken.

Når jazzen rykker ind på P2, ryger det nuværende klassiske musikbånd ud af radiosendeflade fredag aften.

»Men alternativet ville være slet ikke at dække jazzen, og det synes vi ikke er en mulighed«, siger Gustav Lützhøft, som over for Politiken bemærker, at jazzen flytter over på en flade, som i dag har betydeligt flere lyttere alene på en  fredag aften end den rent digitale og DAB-bårne P8 Jazz har over en hel uge.

Den nye radioplan, som kommer forud for den kommende lukning af P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz, bliver præsenteret for DRs ansatte og mulige eksterne leverandører onsdag.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.