TOP

Jakob Kvist stopper som kreativ direktør på People’s Press

“Efter sytten gode år i stolen er tiden nu inde for mig. Jeg stopper som kreativ direktør på People’sPress med virkning fra 1 maj, men jeg bliver i huset og vil i de kommende tolv måneder være tilknyttet forlaget i en konsulentrolle,” skriver Jakob Kvist på Facebook.

Når han i stedet flytter sit kontor et par etager op i PeopleGroup, overlader han sin nuværende stol til Tine Smedegaard Andersen, der, ifølge Jakob Kvist selv, overtager forlaget i “fin form”.

På trods af fusionen med svenske Storytel-gruppen, der stadig skal have tid til at lande, så mener den afgående direktør, at tidspunktet er velvalgt.

“Tine (Smedegaard Andersen, red.) har på imponerende kort tid sat sig solidt tilrette i førersædet, og hun kommer til med nye og spændende visioner for forlagets fortsatte udvikling og den videre integration med Storytel-gruppen i såvel Danmark som de øvrige lande,” skriver han videre på Facebook.

Jakob Kvists farvel til rollen som kreativ direktør kommer få måneder efter, at tidligere administrerende direktør og medejer Jan Degner forlod People’s Press.

Radio24syv
Ifølge Mediawatch har Jakob Kvists afgang ligget i kortene siden ejerskiftet i 2017, hvor Storytel overtog forlaget for 75 millioner kroner. 

“Vi har haft vores særkender og har måske også været med til at gøre bogmediet bredere, få det ud til flere folk og få bogens betydning til at være andet og mere end bare litteraturens betydning – men også bogen forstået som et journalistisk medie. Det synes jeg, vi har bidraget til,” siger Jakob Kvist til Mediawatch.

Han lægger ikke skjul på, at den seneste tids storm omkring Radio24syv, som People Group er medejer af har fyldt en del i hans daglige bestyrelsesarbejde i People Group. Og med Jørgen Ramskovs kommende afgang, kan fremtiden byde på en ledig stol, som Jakob Kvist ikke afviser at ville sætte sig i.

“Det kan man aldrig vide. Men vi tager en ting ad gangen,” siger han til Mediawatch.

Indtil da byder de kommende tolv måneder blandt andet på rollen som sparringspartner for People’s Press’ ledelse og redaktion.

“Jeg ser frem til at følge den syttenåriges videre færd ud i verden og glæder mig til et nyt kapitel,” slutter Jakob Kvist på Facebook.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.