TOP

Investeringsfond har fået samlet de første 45 millioner og er allerede involveret i 10 spillefilm

De aktører fra den danske filmbranche, der sidste år gik sammen om at stifte investeringsfonden Scandinavian Film Fund 1, har nu ifølge Politiken fået samlet de første 45 millioner kroner, der skal bruges til finansiering og distribuering af danske, norske og svenske spillefilm.

De 45 millioner er et engangsbeløb, der kommer fra en række mindre danske investorer og en enkelt større, engelsk investor, og skal bruges på en række nye filmproduktioner. Scandinavian Film Fund 1 er den første af i alt tre fonde, som folkene bag kommer til at etablere og afvikle igen over det næste årti. Sammenlagt satser man på at rejse 750 millioner kroner.

Scandinavian Film Fund 1 består af Christian Bévort, som tidligere har siddet i den Nordiske ledelsesgruppe i Metronome AB i Stockholm, den Oscar-vindende producer Kim Magnusson, der blandt andet har ‘Blinkende lygter’, ‘De grønne slagtere’ og ‘Adams æbler’ på CV’et og så den tidligere øverste direktør for SF i Danmark, Michael Fleischer, der er blevet direktør i distributionsselskabet. Den. tidligere chef for biografdistribution i SF Studios, Sune Lind Thomsen, var oprindelig med til at stifte SFF1, men er nu direktør for Gentofte Kino.

Med fonden vil bagmændene forsøge at tage kampen op med de førende aktører i form af Nordisk Film Distribution og SF Film, som i dag sidder på knap 70 procent af det nordiske marked. 

“Så længe de internationale film har den største andel af det danske og nordiske biografmarked hos de nuværende distributører, og vi kan understøtte lokale film, så de sælger bedre, vil det jo tage andele fra de udenlandske film og dermed være kulturbærende,” forklarer Christian Bévort til Politiken.

Scandinavian Film Fund 1 er på nuværende tidspunkt involveret i 10 filmprojekter, men ingen er dog gået i produktion endnu. 

Artikel rettet 4. august kl. 23.50: Sune Lind Thomsen, der oprindelig var med til at starte Scandinavian Film Fund, er ikke en del af SFF1 mere , da han har overtaget Gentofte Kino. Derimod er hans tidligere chef, og øverste direktør for SF Film i Danmark igennem de sidste mange år, Michael Fleischer, blevet direktør i distributionsselskabet.

Artikel rettet 6. august kl. 09.30: Christian Bévort har tidligere siddet i den Nordiske ledelsesgruppe i Metronome AB i Stockholm og ikke i bestyrelsen i produktionsselskabet Metronome AB. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk