TOP

International kulturkonference på dansk grund udskudt til 2021

Den internationale konference ‘Cultural Impact Now! – European Conference of Cultural and Creative Spaces’, som skulle have fundet sted på Maltfabrikken i Ebeltoft til juni er blevet aflyst. 

Konferencen, der skulle have samlet op mod 500 deltagere fra hele Europa, er i stedet blevet rykket til 3.-6. juni i 2021. 

Det var meningen, at konferencen skulle stille skarpt på, hvilken rolle kulturorganisationerne spiller i det samfund, de er en del af, og hvordan man som kulturaktør kan synliggøre og formidle samfundsforandringer, kulturen er med til at skabe.

Det vil også være temaet til næste år, men Maltfabrikkens direktør, Kristian Krog, spår, at det vil stå i et helt nyt lys. 

“Med coronakrisen står kulturlivet i en ny situation, som på én gang er dybt alvorlig og fuld af håb. Lige nu kæmper tusindvis af kulturinstitutioner for deres eksistens. Samtidig ser vi over hele Europa, hvordan det i udpræget grad er kunsten og kulturen, der bærer os igennem. Mens sundhedsvæsenets helte redder liv, er det musikken, der lyder fra altanerne, og de fælles historier, vi for tiden deler digitalt, der redder os mentalt igennem isolation og ensomhed. I kunsten og kulturen kan vi skabe anderledes løsninger på de samfundsudfordringer, vi står overfor – nu og på den anden side af pandemien. Her tænker jeg især på fællesskabernes vigtige rolle i vores samfund. Jeg tror, vi som kulturaktører kommer ud af krisen med en ny selvforståelse,” udtaler Kristian Krog i en pressemeddelelse. 

Drop indadvendtheden på den anden side af krisen

Bag konferencen står Maltfabrikken samt organisationerne European Network of Cultural Centres (ENCC) og Trans Europe Halles (TEH), der er paraplyorganisationer for henholdsvis offentligt drevne og uafhængige kulturhuse i Europa.  

”Lige nu har mange lande lukket deres grænser og vendt opmærksomheden og ressourcerne indad som en måde at håndtere krisen på. Når smittekurverne har lagt sig, er det vigtigt at vi får set hinanden i øjnene som europæere igen og ikke bliver hængende i den nationale indadvendthed, der er tendens til lige nu. Og her kan kulturorganisationerne noget særligt – vi er eksperter i at skabe møder over grænser, og den ekspertise skal vi sætte i spil,” siger Kristian Krog.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.