TOP

International kampagne skal styrke Bornholms position som kraftcenter for kunsthåndværk

I et tæt samarbejde mellem kunsthåndværkere og kulturinstitutioner lancerer Bornholm nu et tiltag med titlen Maker’s Island Bornholm. Målet er at øge interessen for Bornholmsk kunsthåndværk internationalt, skriver Bornholms Tidende.

Tiltaget kommer i forlængelse af, at Bornholm i 2017 som den første ø i verden – og det første sted i Europa – blev anerkendt som World Craft Region. Titlen blev tildelt Bornholm af World Craft Council (WCC), som er den største internationale organisation for kunsthåndværk i verden.

“Maker’s Island Bornholm repræsenterer både kunsthåndværkerne, museer og biennaler, historie og nutid, turisme, erhverv, beskæftigelse og uddannelse, et solidt fundament til i fællesskab at udvikle øens små og store kunsthåndværkere, attraktioner og institutioner – og dermed udnytte det tydelige vækstpotentiale og synergier,” siger direktør Jacob Bjerring-Hansen fra Bornholms Museum og Hjorths Fabrik til avisen.

Bag Maker’s Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Kunstakademiets Designskole i Nexø, Destination Bornholm, Center for Regional- og Turismeudvikling og Business Center Bornholm. Samarbejdet ledes af regionskommunen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk