TOP

Instruktør bliver ny teaterleder på Teater Nordkraft

Til juni får det aalborgensiske Teater Nordkraft ny teaterleder. Det bliver teaterinstruktøren Minna Johannesson, der tiltræder stillingen og dermed afløser nuværende teaterchef Jakob Tekla Jørgensen. Det skriver teatret i en pressemeddelelse.

Minna Johannesson er i forvejen et kendt ansigt på Teater Nordkraft. Blandt andet som instruktør på forestillingen ‘Dig og mig ved daggry’, der i 2019 vandt en Reumert-pris for årets børne- og ungeforestilling.

“Med Minna får vi en leder med store kunstneriske ambitioner, erfaringer og kompetencer. Det vil give forestillinger i fremtiden, som vi kun kan glæde os til at se – igen og igen,” lyder det fra Johannes Andersen, der er bestyrelsesformand for Teater Nordkraft.

Den nye teaterleder ser da også selv frem til at tage udfordringen op til sommer.

“Jeg glæder mig så meget til det hele. Teater Nordkraft er et helt specielt sted for mig. Her føler jeg mig hjemme, og jeg har en stor tro på huset og dets kunstneriske potentiale,” lyder det i pressemeddelelsen.

I samme omgang benytter hun lejligheden til at sætte ord på, hvad teatret skal fokusere på i fremtiden med hende ved roret.

“Vi skal være et teater med en synlig og stærk profil som appellerer bredt. Jeg ser frem til at møde både gamle og nye publikummer og invitere dem ind i vores forestillinger. Vi vil insistere på det levende og oprigtige møde og åbne det sceniske rum op,” skriver hun og fortsætter:

“Vi skal arbejde videre som et ensembleteater og bygge et medrivende og legesygt repertoire op, som Nordjyderne både vil genkende sig i, og overraskes af. Det bliver lidenskabelig og generøs teater, som forhåbentlig flytter grænser – i mennesker og for hvad scenekunst kan være.”

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.