TOP

Inspektørs farvel sender Langeland Museum i tænkeboks – vil gerne samarbejde mere

Langeland Museum står i en situation, hvor de må tænke sig godt om og træffe den rigtige beslutning. Spørgsmålet er, om de skal ansætte en ny museumsinspektør, eller om de skal gå en helt anden vej.

Indtil for nylig havde Langeland Museum en museumsinspektør med ansvar for perioden fra ‘nyere tid’. Men nu har Cecilie Bønnelycke forladt posten til fordel for en tilsvarende stilling på Museum Lolland-Falster.

Og med en yderst presset økonomi er det svært at finde penge til en erstatning, hvilket ellers er en forudsætning for at museet, der blev stiftet i 1900, kan få statstilskud. Det skriver Fyns Amts Avis.

“Der skal findes en erstatning, for museet skal forsat dække nyere tid, hvis vi skal leve op til vores forpligtelser for at få statstilskud,” siger museumsleder Peer Henrik Hansen til avisen.

Men det er svært for museet, der i 2015 led et mærkbart tab i økonomien som konsekvens af en “skilsmisse” fra Øhavsmuseet.

“Ved skilsmissen fra Øhavsmuseet i 2015 mistede vi cirka 200.000 kroner, og siden er vi blevet beskåret med yderligere en halv million. Og så har jeg ikke regnet de årlige to procentsbesparelser på statstilskuddet med,” siger Peer Henrik Hansen videre til avisen.

Derfor indgår andre samarbejder da også i den tænkeboks, Langeland Museum sidder i. Museumslederen tror på, at fællesskabet er dét, der kan løfte museerne på den lange bane, da det blandt andet åbner for muligheder som fælles personale og udstillinger.

“Vi vil gerne samarbejde mere, for at vi kan løfte hinanden i fællesskab, fremfor at vi allesammen falder. Vi er nødt til at tænke i, hvordan vi kan gøre tingene hurtigere, billigere og smartere,” slår Peer Henrik Hansen fast over for Fyns Amts Avis.

Langeland Museum breder sig i dag over tre lokationer på Langeland foruden Koldkrigsmuseum Langelandsfort.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test