TOP

I Aarhus har man af gode grunde ingen planer om at indføre kønskvoter på kunstindkøb

I Aarhus Kommune har man ingen planer om at gå i det københavnske Rådet for Visuel Kunsts fodspor. 

Rådet meldte for nylig ud, at det indfører kønskvoter på kunstindkøb med øjeblikkelig virkning. “Vi kan ikke leve med uligheden i kunstverdenen længere,” lød det blandt andet fra Rådet for Visuel Kunst under Københavns Kommune.

Uligheden i forhold til køn gør sig imidlertid ikke gældende i forhold til kunstindkøb i Aarhus Kommune. Formand for Billedkunstudvalget, Katja Bjørn, fortæller til Aarhus Stiftstidende, at der er en lille overrepræsentation af kvindelige kunstnere, når man kigger på udvalgets indkøb i løbet af de sidste ti år. 

“Vi har øje for mange ting, for eksempel køn og alder, og har en god, samlet vurdering for øje,” siger Katja Bjørn til Aarhus Stiftstidende, hvor også rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R), og formanden for byrådets kulturelle udvalg, Steen Bording Andersen (S), giver udtryk for, at de ikke har noget ønske om kønskvoter. 

“Vi skal ikke have kvoter for hverken kvinder eller mænd. Vi risikerer dårligere kvalitet, og kunsten skal ikke spændes for en for hård trækhest. Kunsten skal opleves som det, den er. Den skal leve og være,” lyder det fra Steen Bording Andersen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.