TOP

Hvis ledelsen i Det Danske Akademi afslører lækage, kan det ende med eksklusion

Sagen om Det Danske Akademi, der er blevet ramt af en af sine mest alvorlige kriser, hvor fire medlemmer har stoppet deres ellers livsvarige medlemsskab i protest mod en andet akademimedlems offentlige udtalelser om blandt andet #Metoo-bevægelsen, kan i yderste konsekvens ende med en eksklusion.

Det oplyser akademiets sekretær, digter og forfatter, Søren Ulrik Thomsen, til Information.

Sagen bunder i, at Weekendavisen er kommet i besiddelse af en omfattende mailkorrespondance mellem akademiets medlemmer, der ellers er omfattet af en livsvarig tavshedspligt.

Søren Ulrik Thomsen vil nu forsøge at finde frem til lækagen, og hvis den lækkede korrespondance kommer fra et medlem af akademiet, vil vedkommende blive ekskluderet fra Det Danske Akademi, der er et af landets mest prestigefyldte og står bag uddelingen af en lang række litterære priser. 

Det er de fire medlemmer Suzanne Brøgger, Ida Jessen, Jens Smærup Sørensen og Astrid Saalbach, der har forladt akademiet i protest akademikollega Marianne Stidsen.

Litteraturredaktør udpeger kilde

Efter afsløringen har blandt andet Informations litteraturredaktør Peter Nielsen udtalt, at han er overbevist om, at det er Marianne Stidsen, der har lækket de fortrolige mails til Weekendavisen.

“Jeg er ikke et sekund et tvivl om, at det læk, der har fundet sted, som Weekendavisen har fået indsigt i, som rummer meget fortrolige oplysninger fra Det Danske Akademi, stammer fra Mariane Stidsen,” sagde Peter Nielsen således i programmet Deadline fredag aften. 

Dette afvises dog blankt af journalist på Weekendavisen, Poul Pilgaard Johnsen, der er forfatteren bag den artikel, som refererer fra den pågældende mailkorrespondance. 

“Mindst 18 medlemmer ligger inde med akademiets interne mailkorrespondance, og at de hver især kan have sendt den videre til andre, som igen kan have sendt den videre,” skriver han således i en kommentar til sagen på Facebook. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk