TOP

Hollandsk filmfestival hylder Jørgen Leth

Den hollandske dokumentarfilmfestival  International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) vil til november hædre Jørgen Leth med æresprisen Lifetime Achievement Award.

Det oplyser festivalen på sit website. 

“Fra hans indflydelsesrige kortfilm ‘The Perfect Human’ (1967) frem til i dag, inspirerede Jørgen Leth generationer af filmskabere med sin stærke fortællerstemme og sit frygtløse perspektiv på virkeligheden,” skriver festivalen på sin hjemmeside og bebuder prisen til Jørgen Leth:

“I anledning af hans ekstraordinære filmskabelse glæder IDFA sig over at tildele den 83-årige instruktør en Lifetime Achievement Award under festivalen.”

IDFA er en af verdens væsentligste dokumentarfilmfestivaler, og den løber i år af stablen fra 20. november til 1. december.  

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test