TOP

Holbergmedaljen går i år til Helle Helle

Holbergmedaljen er blevet uddelt siden 1934, og som årets modtager af medaljen kommer forfatter Helle Helle nu i selskab med blandt andet Thit Jensen, Henrik Pontoppidan, Tom Kristensen, Karen Blixen, Villy Sørensen, Inger Christensen, Dorrit Willumsen og Kaspar Colling Nielsen.

“Helle Helle er en prosaist med en helt igennem egenartet sprogtone, der indfanger læseren gennem det usagte – udkrystalliseret i tilsyneladende trivialiteter, der samtidig er ladet med dyb humor og rædsel. Senest i romanen ’de’ fra 2018 udfoldes det ’lille’ liv i på én gang knivskarpe og flydende former,” udtaler medlem af Holbergkomiteen og forfatter Peder Frederik Jensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

“Romanernes afsæt i udkanten – den geografiske, sociale, mentale – kan på forskellig vis få næsten bangske eller beckettske toner i spil. At bipersonerne bliver hovedpersoner, trækker en – tynd, men fin – tråd til det holbergske galler.”

Komiteen består udover Peder Frederik Jensen af dr.phil. Bent Holm, formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Jens Smærup Sørensen, direktør for Det danske Sprog- og Litteraturselskab Karen Skovgaard-Petersen og forfatter Ursula Andkjær Olsen. 

Holbergmedaljen bliver uddelt hvert  år i forbindelse med Ludvig Holbergs fødselsdag den 3. december, og den vil blive overrakt til Helle Helle under en reception denne dag.  Med sølvmedaljen følger 75.000 kroner fra Statens Kunstfond.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.