TOP

Hjemsendt lærer på Filmskolen bryder tavsheden: “Håber sagen kan løses hurtigst muligt”

For to uger siden blev den mangeårige leder af dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole, Arne Bro, hjemsendt fra sit arbejde. Sagen satte ild til en blussende konflikt mellem elever og ledelse. Konflikten bredte sig videre ud i filmbranchen og kulminerede sidste fredag med rektor Vinca Wiedemanns afgang.

Arne Bro har i hele sagen forholdt sig tavs omkring hændelsesforløbet, men nu bryder han tavsheden. Det sker i en kort kommentar på Facebook, hvor Bro forklarer, at han føler det nødvendigt at give en kort orientering, sådan at der ikke opstår flere myter.

“Der har været en del spekulationer i offentligheden om grunden til min bortvisning fra Filmskolen,” indleder Arne Bro og fortsætter:

“Den 14. november blev jeg uden varsel bortvist fra Filmskolen, med den begrundelse at der var tale om illoyalitet. Min faglige organisation Djøf har siden søgt at opklare den faktuelle baggrund for bortvisningen. Djøf har desuden påpeget, at bortvisningen er foregået uretmæssigt, da skolen ikke har gennemført den lovpligtige, forudgående partshøring.

Djøf har derfor anmodet om, at bortvisningen trækkes tilbage.”

“Mit ønske er først og fremmest at undervise de studerende, og jeg håber derfor at sagen kan løses hurtigst muligt og på bedst mulige måde. Det skal der være ro til, derfor har jeg pt ikke yderligere kommentarer.”

Efter Vinca Wiedemanns afgang som rektor for Filmskolen, har Kulturministeriet, indsat den erfarne filmmand, Bo Damgaard, som konstitueret rektor. Bo Damgaard skal løse skolens akutte problemer og få sat gang i skolens undervisning igen i tæt dialog med lærere og elever.

Sidstnævnte har så sent som  for et par dage siden bedt Kulturministeriet omstøde beslutningen for at få Arne Bro tilbage til undervisningen. Sagen er imidlertid, at Kulturministeriet hele tiden har været tæt orienteret i hele sagsforløbet omkring Arne Bro og har ydet juridisk bistand til skolens ledelse i sagen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk