TOP

Hjemsendt dokumentarleder vender tilbage til Filmskolen: “Det har været overvældende”

Den Danske Filmskoles erfarne, 66-årige dokumentarleder Arne Bro, der 14. november blev hjemsendt på ubestemt tid af den daværende rektor Vinca Wiedemann, er nu på vej tilbage til sin arbejdsplads. 

Det skriver Filmskolens konstituerede rektor, Bo Damgaard, i en pressemeddelelse.

“Det er min vurdering, at der ikke har været noget grundlag for bortvisningen af Arne Bro fra Den Danske Filmskole, og jeg har derfor besluttet, at Arne kan genindtræde i sin stilling. Det er min opgave at skabe ro på skolen, og nu vil jeg gerne fokusere på fortsat udvikling af Den Danske Filmskole og ikke personsager,” skriver Bo Damgaard, der desuden retter fokus mod de nye retninger for Filmskolen, som i den seneste tid er blevet heftigt kritiseret for sit øgede fokus på fællesundervisning til fordel for praksisbaseret undervisning.

“Vi justerer sammensætningen af rektoratet, og justeringer af  studieplanerne er det næste punkt på dagsordenen. Efter at have brugt noget tid på samtaler med mange på og uden for skolen er retningen klar: Vi skal tænke den praktiske side af filmfagligheden ind i langt højere grad. Det er opgaven. Den håndværksmæssige tilgang til filmarbejdet har altid været Filmskolens adelsmærke. Det er udgangspunktet, mens skolen bliver udviklet i fremtiden. Det er et arbejde, jeg ser frem til sammen med skolens ansatte og eleverne – og naturligvis Arne Bro,” skriver Bo Damgaard.

Følelser og turbulens

Arne Bros omtalte og stadig hemmeligholdte personalesag satte som bekendt skub i den elevstrejke, der senere førte til Vinca Wiedemanns afgang som rektor.

Siden er Arne Bro af både kolleger og elever blevet fremhævet som et fyrtårn på Filmskolen, og selv er hovedpersonen nu taknemmelig for at kunne vende tilbage til en skole, der ifølge ham “skal være forankret i det praktiske arbejde.”

“Jeg er meget, meget glad for, at jeg kan vende tilbage til arbejdet på Filmskolen. Jeg vil gerne sige tak for al den støtte, der har omgærdet mig. Det har været overvældende og har berørt mig dybt. De forgangne uger har været turbulente, ikke kun for mig, men for alle på Filmskolen. Midt i det hele er det en glæde at det mellem skolens nye ledelse, de studerende og branchen står klart, at Filmskolen skal være forankret i det praktiske arbejde med at skabe film,” lyder det fra Arne Bro, der forventes at genoptage sit arbejde inden for de kommende dage.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk