TOP

Forfatterne Helle Helle og Jonas Eika er begge nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 

Kandidaterne til Nordisk Råds Litteraturpris er netop blevet offentliggjort. To danske værker er blevet nomineret i år – Helle Helles roman ‘de’ og novellesamlingen ‘Efter Solen’ af Jonas Eika. Også den grønlandske novelle- og digtsamling ‘Arpaatit qaqortut’ af Pivinnguaq Mørch er blevet nomineret oplyser Nordisk Råd i en pressemeddelelse.

“Med ‘de’ skildrer Helle Helle et hjertevarmt forhold mellem en mor og datter i skyggen af sorg og død på en både smuk, rørende og original måde. Romanen sætter ord på den fælles sorg, vi som mennesker har: sorgen over, at vi skal miste vores forældre. Det er en skarp og aldeles blændende roman, som er sjov og uendelig trist på samme tid. Romanen er et højdepunkt i forfatterskabet og i årtiets danske prosa,“ lyder det blandt andet i prisudvalgets begrundelse for Helle Helles nominering mens begrundelsen for at nominere Jonas Eikas ‘Efter Solen’ lyder således:

“’Efter Solen’ er en bog, hvor man mærker den globale krisetid. Udbytning og ulighed, fortvivlende vilkår og voldsomme, mørke erfaringer er en vigtig del af dens stof. Alligevel fornemmer man en håbefuldhed, når det gælder muligheden for forandring.”

I alt 13 nordiske romaner, noveller og digtsamlinger er nominerede til Nordisk Råds litteraturpris 2019. Vinderen offentliggøres i Stockholm til efteråret. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk