TOP

Heavy-entusiast ny institutleder for SDUs kulturvidenskaber

SDUs Institut for Kulturvidenskaber får ny leder, når Per Krogh Hansen tiltræder 1. maj 2019. Den nye institutleder kommer fra en stilling som institut- og campusleder på SDU Kolding.

Per Krogh Hansen er 50 år og han afløser Anne Jensen, der har fået job som institutleder på Københavns Universitet.

“Det bliver spændende at finde ud af, hvordan mine kernefagligheder har det, og hvordan man kan udvikle dem videre, ligesom jeg glæder mig til at samarbejde med og udvikle IKV i bredden. På SDU Kolding har vi haft meget fokus på erhvervsretning, outreach og employabilitet. Jeg kan derfor se værdierne i både det gamle og nye humaniora og glæder mig til arbejdet med at skabe nye veje for de klassiske humanistiske fag og slå fast, at humaniora er helt uundværlig i samfundsmæssig sammenhæng,” lyder det fra Per Krogh Hansen.

Per Krogh Hansen er uddannet cand. phil i dansk og ph.d. fra Aalborg Universitet. I perioden 1999-2012 var han ansat som først adjunkt og senere lektor ved SDU’s danskuddannelse i Kolding, og han forsker i bl.a. dansk og nordisk litteratur og narrativitet og narratologi i litteratur, film og kommunikation.

Hvilken slags leder får dine nye medarbejdere?

“Jeg er pragmatisk, jeg ser mulighederne snarere end udfordringerne. Ordsproget vand finder vej har jeg gjort til mit. Og så er jeg klar i min kommunikation og optaget af at tænke universitetet ind i en samfundsmæssig kontekst og åbne institutionen op for omverdenen. Vi har et stærkt samarbejde med kommunen, erhvervslivet og de andre uddannelsesinstitutioner i Kolding. Det glæder jeg mig til at arbejde med i Odense også.

Når Per Krogh Hansen ikke har travlt med ledelse eller forskning, spiller han oldboys-heavy på hyggebasis og rejser jævnligt til Berlin, hvor to af hans børn har bosat sig.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk