TOP

HBO Nordic stopper ambitiøst Per Fly-projekt – budgettet hænger ikke sammen

Projektet med en storstilet filmatisering af ‘Erobreren’ bliver ikke noget – i hvert fald ikke hos HBO Nordic.

I en pressemeddelelse meddeler streamingtjenesten, at projektet, der har været under udvikling i samarbejde med produktionsselskabet SAM Productions, ikke kommer til at gå i produktion hos HBO Nordic.

Det skulle ellers have været en historisk dramaserie på HBO Nordic og skulle bestå af otte afsnit på hver 60 minutter, bygget på bind II-IV af Martin Andersen Nexøs roman om “Pelle Erobreren”.

Det har ifølge HBO Nordic ikke kunnet lade sig gøre at få budgettet til at hænge sammen for det ambitiøse projekt, der har haft Per Fly som konceptuerende instruktør og Rasmus Heisterberg som manuskriptforfatter ved roret. 

”Det er virkelig trist for alle involverede, at ‘Erobreren’ ikke nåede hele vejen til produktion hos HBO Nordic. Jeg vil især gerne takke Per Fly og Rasmus Heisterberg, to af dansk fiktions helt store talenter, der har leveret kreative koncepter og manuskripter af meget høj kvalitet,” lyder det fra Hanne Palmquist, Commissioning Editor and VP Original Programming hos HBO Nordic.

Produktionsstøtten, som HBO Nordic ellers var blevet stillet i udsigt af DFIs Public Service-pulje aktiveres derfor ikke.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk