TOP

Harald Haugaard bliver adjungeret professor ved Syddansk Musikkonservatorium: “En af sin generations mest markante og efterspurgte danske folkemusikere”

Harald Haugaard bliver udnævnt til adjungeret professor ved folkemusikuddannelsen på Syddansk Musikkonservatorium, når det kommende studieår går i gang. 

”Som forvalter af en stedbunden folkemusiktradition har Haugaard en dyb forankring i den danske spillemandstradition. Han bidrager imidlertid samtidig til en stadig ekspansion af det musikalske mulighedsfelt, og han er med sit innovative og energiske drive en fremtrædende eksponent for udforskningen af nye udtryk på tværs af genrer og kunstneriske udtryk,” udtaler rektor Claus Skjold Larsen fra Syddansk Musikkonservatorium i en pressemeddelelse, mens bedømmelsesudvalget begrunder udnævnelsen med følgende ord: 

”Harald Haugaard er en af sin generations mest markante og efterspurgte danske folkemusikere med et omfattende og anerkendt nationalt og internationalt kunstnerisk virke, en lang række roste udgivelser samt omfattende turnevirksomhed bag sig.”

Harald Haugaard er violinist og komponist. Han er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium (nu Syddansk Musikkonservatorium), er kunstnerisk leder af den dansk-tyske musikfestival Folkbaltica og har i en årrække været engageret i etableringen og udviklingen af den danske folkemusikuddannelse.  

Harald Haugaard bliver udnævnt som adjungeret professor i en femårig periode.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.