TOP

Halveret besøgstal og tocifret millionunderskud præger Louisianas bundlinje

Sidste år slog Louisiana besøgsrekord, da 757.163 mennesker lagde vejen forbi det nordsjællandske kunstmuseum. I år er det tal næsten halveret, mens et tocifret millionunderskud forventes at præge bundlinjen. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Nøjagtig 402.925 gæster har besøgt museet, der som bekendt havde sidste åbningsdag tirsdag 8. december, og ifølge Louisianas ledelse forventes coronaåret 2020 at give et underskud på 13-14 millioner kroner – et beløb, der er positivt præget af, at museet har modtaget ekstraordinær fondsstøtte, som i alt beløber sig til 8,9 millioner kroner.

Dermed står underskuddet til at blive mærkbart mindre, end fremskrivningen lød i august, hvor Louisiana forventede et tab på 18 millioner. 

Allerede i maj udvidede Louisiana sine åbningstider og indførte de såkaldte timeslots, som knytter købte billetter til et fast starttidspunkt. Den ordning har været gældende året ud, hvilket ifølge publikumschef Katrine Mølstrøm har været en særdeles god idé.

“Når vi ser tilbage på året, der er gået, så er vi godt tilfredse med og lettede over, at vi traf beslutningen om at indføre timeslot-systemet – og at vi fastholdt systemet året ud. Det er i vores øjne det mest ansvarlige, vi kunne gøre,” siger hun til Sjællandske Nyheder.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk