TOP

Hæderkronet og omstridt producer forlader Danish Documentary

Siden 2007 har produktionsselskabet Danish Documentary været en toneangivende spiller på både det danske og internationale dokumentarfilmmarked. Nu mister selskabet dog en af sine fire stiftere, da produceren Sigrid Dyekjær har valgt at gå egne veje.

Det skriver Filmmagasinet Ekko, der har spurgt produceren, om beslutningen hænger sammen med #metoo-skandalen møntet på Danish Documentarys guldfugl, Feras Fayyad.

Det afviser Sigrid Dyekjær dog blankt. I stedet fortæller hun, at jobtilbuddene har taget til i styrke, siden ‘The Cave’ i 2020 både vandt en Emmy og blev nomineret til en Oscar, og at mange af hendes fremtidige folder derfor skal slås i USA.

“Min beslutning har været længe undervejs. Og det er jo naturligt, når man har arbejdet kreativt sammen i lang tid, at ville prøve noget andet. Vi har haft mange gode år og lavet fede film sammen, som jeg altid vil være stolt over,” siger Sigrid Dyekjær til Ekko.

Påpegede ubelyste forhold i Feras Fayyad-skandale

Sigrid Dyekjær stod i januar 2019 bag bevægelsen #WeDo, der skulle modvirke sexisme i filmbranchen.

Små to år senere blev hendes produktionsselskab omdrejningspunkt for en sag om krænkende adfærd i filmbranchen herhjemme, da instruktøren Feras Fayyad blev beskyldt for sexchikane af en tidligere medarbejder på Danish Documentary.

Siden har selskabet bedyret, at der er “væsentlige forhold, som ikke er kommet frem” i sagen om Feras Fayyad, men uden at præcisere hvilke. 

Danish Documentary vil fremover blive drevet videre af de tre instruktører Mikala Krogh, Eva Mulvad og Pernille Rose Grønkjær.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk