TOP

Gyldendal reagerer på højaktuel #MeToo-sag – fyrer nyansat medarbejder med DR-fortid fra forlaget

I sidste uge gjorde DR-radiovært Maria Fantino opmærksom på, at hun for år tilbage gik til ledelsen i DR og klagede over krænkende adfærd ved en branchefest begået af en daværende chef.

Nu har Gyldendal reageret på sagen, efter at forlaget i slutningen af sidste uge blev gjort opmærksom på, at en af deres nytiltrådte medarbejdere var identisk med den tidligere DR-chef udpeget af Maria Fantino. Det skriver Politiken.

“Foranlediget af omtaler i pressen, som vi fik at vide drejede sig om ham, var vi forpligtet på at se, om der var et mønster. Vi har ikke fundet noget, der tyder på sexchikane hos os, men vi har af andre grunde valgt at opsige samarbejdet,” siger Gyldendals administrerende direktør, Morten Hesseldahl, til Politiken.

Han understreger også, at Danmarks største forlag har gode grunde til at fyre sin nyansatte medarbejder. 

“Vi fyrer ikke en medarbejder på baggrund af sladder eller en uafklaret sag i DR. Vi skal have konkrete eksempler hos os. Det, jeg kan sige rent principielt er, at man skal kunne samarbejde, når man sidder i en nøgleposition,” siger Morten Hesseldahl til Politiken. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk