TOP

Gyldendal nedlægger 29 stillinger sammen med forlag: “Det vil kunne aflæses i 2020”

I alt 29 ansatte går i dag ud af døren hos Gyldendal med en uvis fremtid. Som konsekvens af forlagets afsked med Rosinante & Co. som selvstændigt forlag har de i dag fået en fyreseddel i hånden. Det skriver MediaWatch.

18 af de afskedigede medarbejdere er fundet hos Rosinante & Co., otte er fundet hos Gyldendal, mens de resterende tre stillinger er ledige stillinger, der ikke bliver genbesat.

Det betyder, at det kun er 18 medarbejdere fra Rosinante & Co., der fremover bliver en del af Gyldendal. De er allesammen redaktionelle medarbejdere, oplyser Gyldendals administrerende direktør Morten Hesseldahl til MediaWatch.

Det oplyses desuden, at de 11 nedlagte stillinger hos Gyldendal primært er administrative stillinger.

“Det var jo hele målet, at vi gerne vil bruge færre penge på administration og husleje og stadig bruge mange penge på litteraturen. Derfor er vi rigtigt glade for, at 18 medarbejdere havde lyst til at komme med til Gyldendal, når nu situationen er, som den er,” siger han.

Nedlæggelsen af Rosinante & Co. som selvstændigt forlag, og altså de medfølgende nedlæggelser af stillinger, resulterer i mærkbare besparelser hos forlaget.

“Det giver et pænt stort tocifret millionbeløb per år. Det går direkte ind i driften, at vi sparer huslejen for Rosinante, og at vi bliver 29 færre medarbejdere, så det vil kunne aflæses i 2020” siger han videre.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.