TOP

Gyldendal laver kæmpeordre til det kinesiske marked

Onsdag indledes en af verdens største bogmesser i Frankfurt, men allerede inden messen for alvor er skudt i gang, er det lykkes Gyldendal at indhente en kæmpeordre til det kinesiske marked for børnebøger. 

Det drejer sig om en populære børnebogsserie om elefanten Carl skrevet af Ida Jessen og illustreret af Hanne Bartholin. Bøgerne er udgivet det Gyldendal-ejede forlag Høst & Søn.

Det er Gyldendal Group Agency, der har stået for handlen, der tæller 110.000 Carl-bøger og er indgået med forlaget Shanghai Translation Publishing House.

”Kina er et voksende marked for danske børnebøger, og dette er den største aftale, hvad gælder antallet af titler, som vi hidtil har lavet. Det er fantastisk, at så mange kinesiske børn i forskellige aldre, nu får mulighed for at møde Carl-universet,” lyder det fra Jenny Thor, Rights Director hos Gyldendal Group Agency i en pressemeddelelse. 

Salget gælder både Carl-bøgerne for de mindste og de lidt større børn – i alt 11 titler. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk