TOP

Gyldendal lancerer nyt digitalt leksikon i 2020

Det gamle, støvede leksikon er inden længe fortid. I 2020 bliver portalen lex.dk lanceret, som er et samarbejde mellem Gyldendal og Gads Trap Danmark. Det skriver Mediawatch.dk.

Gyldendal, der har drevet online leksikonet denstoredanske.dk siden 2009, har ikke opdateret værket siden august 2017, da det har været for dyrt at drive og opdatere det. I efteråret 2018 meddelte VLAK-regeringen, at de gerne ville bevillige 23 millioner kroner på finansloven fra 2019-2022 til at opdatere værket.

Derfor besluttede Gyldendal i slutningen af 2018, at Den Store Danske skulle leve videre online. Samtidig skulle leksikonet i samarbejdet med Gads Trap Danmark blive samlet i ét opslagsværk under navnet lex.dk, skriver Mediawatch.dk.

“Projektet er rykket ud til Trap Danmark i Hørsholm, hvor vi har lejet lokaler til Lex.dk. Nu er vi i gang med at få det tekniske på plads. Tanken er jo, at vi skal have en fælles portal med samme infrastruktur bag. Det er den ene del af opgaven, vi er i gang med nu her. Den anden er at få opdateret indholdet på Den Store Danske,” siger Gyldendals adm. direktør, Morten Hesseldahl, til Mediawatch.dk.

Han forklarer, at halvdelen af Trap Danmark forventes at være færdigt og tilgængeligt i slutningen af 2020 sammen med ordbogen over det danske sprog samt Den Store Danske.

“Men der vil fortsat mangle en del artikler, og der vil fortsat være en del arbejde at gøre de næste år. Men i slutningen af næste år vil den nye onlineencyklopædi være tilgængelig og brugbar,” siger Morten Hesseldahl, men understreger samtidig, at hvis det nye online leksikon ikke årligt modtager støtte fra det offentlige, vil opdateringen af den nye portal stoppe, ligesom tilfældet var med sitet denstoredanske.dk

Gyldendal udgiver Den Store Danske og styrer sitet denstoredanske.dk, mens Gads Trap Danmark er et bogværk på 34 bind, 98 kommunebøger og et digitalt univers, hvor man finder viden om dansk geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test