TOP

Gyldendal henter ny chef til nicheforlag hos Gads Forlag

Når forlagene Cicero og Flamingo/Pretty Ink går ind i det nye år, bliver det med en ny forlagschef i spidsen for det hele.

Gyldendal, der er ejer af de to nicheforlag, har netop ansat den 55-årige Elisabeth Strandgaard til stillingen fra den 1. januar 2020. Og hun kommer med stor erfaring fra Gads Forlag, hvor hun indtil nu har været redaktionschef.

Og beslutningen om at hente de to forlags nye chef hos Gads Forlag glæder Morten Hesseldahl, der er administrerende direktør hos Gyldendal.

“Jeg er virkelig glad for, at Elisabeth har sagt ja til at stå i spidsen for Cicero og Flamingo/Pretty Ink. Hendes dybe forståelse for både indhold og læsere er lige det, der skal til for at fortsætte den fornemme udvikling, forlagene har gennemgået de seneste mange år,” skriver han i en pressemeddelelse.

Gang i svingdørene

I sidste uge var det ellers lige omvendt. Her kunne Gads Forlag fortælle, at de, som led i en oprustning af forlaget, havde hentet deres nye redaktionschef Julie Paludan-Müller hos Gyldendal.

Med ansættelsen af Elisabeth Strandgaard står det således igen lige mellem de to forlag. Og hos hovedpersonen selv er der kun glæde at hente i den forbindelse.

“Jeg glæder mig meget til at videreføre og videreudvikle den flotte liste, der er opbygget på både Cicero og Flamingo/Pretty Ink i samarbejde med de to redaktioner. For mig er det et yndlingsscenarie at arbejde med brede fortællinger med stor læserskare i et hus med vilje til at satse på den gode historie,” skriver hun i pressemeddelelsen.

Elisabeth Strandgaard er uddannet i international journalistik og er cand.mag. i filmvidenskab og amerikanske samfundsstudier og litteratur. 

Tidligere har hun arbejdet som både forlagsredaktør og bogklubchef. Og før det var hun leder af telegramredaktionen på Politikens udlandsredaktion. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.