TOP

Gyldendal fortsætter salget af kontroversiel selvhjælpsbog

Selvhjælpsbøger skiller ofte vandene. Således også den populære ‘Godnat og sov godt’ skrevet af Eduard Estivill og Sylvia de Béjar, der har været på det danske marked siden 2006. Først udgivet på Borgens Forlag og sidenhen hos Gyldendal, efter at forlaget opkøbte Borgen.

Sidste efterår blev nogle af bogens metoder imidlertid udsat for kritik fra en forældregruppe på Facebook. Kritikken var rettet mod den anvendte metode i bogen, ’cry-it-out’, som forældregruppen mente, var decideret skadelig for børn. På baggrund af dette besluttede Gyldendal sig for at undersøge om der var forskningsmæssig evidens for, at cry-it-out-metoden er skadelig. Det har man ikke fundet, oplyser forlaget nu i en pressemeddelelse.

“Responsen fra forskere i ind- og udland har ikke betydet en ændring i forlagets holdning,” lyder det. Derfor har Gyldendal besluttet fortsat at have bogen på hylden.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test