TOP

Gyldendal fastholder forventninger til 2019 efter udmærket halvårsregnskab

Gyldendal omsatte for 376 millioner kroner i løbet af de første seks måneder i 2019. Koncernen forventede en omsætning lidt højere end i 2018, og da halvårsregnskabet er 3,8 procent højere, fastholder de forventningerne til 2019. 

Det skriver forlaget i en selskabsmeddelelse.

Dette skyldes i særdeleshed forbedrede dækningsgrader og reducerede omkostninger i forlagsaktiviteterne på det private marked.

Morten Hesseldahl, der er administrerende direktør i Gyldendal, forklarer, at Gyldendal har igangsat en ny strategi med omfattende forandringer.

“Det tager tid, inden de store effekter kan aflæses i regnskabstallene, men det er positivt, at driftsforbedringerne allerede begynder at vise sig. Jeg er også glad for, at de nye virksomheder i tilknyttede markeder bidrager til en stigende omsætning,” siger Morten Hesseldahl i selskabsmeddelelsen. 

Udover de forbedrede driftsresultater var det første halve år kendetegnet ved en række nedslagspunkter: Vækst i omsætningen fra tilkøbte virksomheder, vækst i digital andel af omsætningen og fald i salg af trykte lærebøger, hvilket var forventeligt efter ophør af statslig tilskudsordning. 

I 2018 omsatte Gyldendal for i alt 863 millioner kroner. Derudover var resultatet før skat på 21 millioner kroner. De regner med, at resultatet i år bliver nogenlunde det samme. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk