TOP

Gyldendal arbejder på alternativ til Bogforum – store forlag overvejer at følge med

En efterhånden lang række markante forlag har allerede trukket sig fra årets Bogforum i Bella Center, og nu ser et seriøst alternativ til årets største danske kommercielle litterære begivenhed ud til at tage form. Det skriver Politiken.

Selvom initiativet endnu blot er løst skitseret, er det Danmarks største forlag, Gyldendal, der står bag idéen om en “alternativ fejring”, som forlagets kommercielle direktør, Karen Bender, fortæller om til Politiken.

“Det kan være arrangementer hos forlagene, det kan være udendørs og hos boghandlerne, det kan være i København og rundtom i landet”, siger Karen Bender, hvis idé møder klar opbakning fra forlagsdirektørerne Malene Schioldan og Jacob Søndergaard fra henholdsvis Modtryk og Gutkind.

Hos Politikens Forlag og People’s Press forholder man sig fortsat afventende – men ikke afvisende – når snakken falder på alternativer til Bogforum.

Otte frafaldne forlag strammer nettet

I skrivende stund har otte forlag – Gyldendal, Politikens Forlag, Syddansk Universitetsforlag, Gads Forlag, Gutkind, HarperCollins, People’s Press og Modtryk – valgt at melde fra til årets Bogforum. Forlagsgiganten Lindhardt & Ringhof melder sig dog fortsat positive ved tanken om at deltage. 

De mange afbud er kommet bag på Allan L. Agerholm, der er administrerende direktør for BC Hospitality Group, som står bag bogmessen.

Til Kulturmonitor har han udtrykt stor utilfredshed med, at forlagene allerede har meldt afbud over fire en halv måned før den forventede afholdelse af Bogforum.

“Det kan ende med at vise sig, at de forholdsregler, som vi på nuværende tidspunkt har lagt ind i planerne for afviklingen, kan rulles tilbage,” påpegede Allan L. Agerholm, ligesom han også definerede den nedre grænse for, hvornår Bogforum mister sin berettigelse:

“Hvis flere end halvdelen af forlagene melder fra, så skal vi sætte os ned og tænke os grundigt om. Vi gennemfører jo ikke Bogforum for vores egen skyld. Jo, det er en forretning, men det bliver ikke nogen stor forretning i år med de forholdsregler, vi på nuværende tidspunkt regner med vil være nødvendige. Vi gennemfører Bogforum, fordi branchen har bedt os om at gøre det, for vi har da også haft vores tvivl – ikke mindst da coronavirussen var på toppen.” 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk