TOP

Google nægter omstridt billetbørs at betale sig til topplaceringer

Billetformidlingstjenesten Viagogo kan ikke længere købe sig til annoncørbetalte topplaceringer på Google. Det skriver DR

“Når folk benytter vores platform til at købe billetter, vil vi sikre os, at de får en oplevelse, som de kan stole på. Vi tager de nødvendige forholdsregler, når vi opdager, at en annoncør bryder lokal lovgivning, og derfor har vi suspenderet Viagogo som annoncør,” oplyser Google til DR.

Viagogo er en international tjeneste, som også er aktiv i Danmark, og billetbørsens praksis er i søgelyset for lovbrud i flere lande. 

Hos Forbrugerombudsmanden har man tidligere – på baggrund af en henvendelse fra Forbrugerrådet Tænk – rejst en sag mod Viagogo og har blandt andet orienteret politiet om brud på dansk lovgivning.

“Der har været nogle vildledende priser inde på deres hjemmeside. Derudover var der nogle problemer rent markedsføringsmæssigt i forhold til den første pris man så, og hvad man så endte med at skulle betale. Og endelig så er der i Danmark et forbud mod at sælge billetter til overpris, og det er årsagen til, at vi har henvendt os til politiet og orienteret dem, da det hører under politiets tilsyn,” har kontorchef hos Forbrugerombudsmanden, Andreas Weidemann, tidligere fortalt til Kulturmonitor

“Viagogo er efter vores opfattelse helt klart svindlere, som vi råder forbrugerne til at holde sig fra, da der er en stor risiko for, at det går galt,” siger seniorjurist hos Tænk, Martha Nør Kjeldsen, til DR.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.