TOP

Gladiator-redaktører går solo og stifter nyt forlag – udgivelserne skal have et aktivistisk ærinde

En harpyie er i den græske mytologi halv kvinde, halv fugl. Men nu bliver den også et bogforlag, efter to redaktører fra Gladiator er gået solo.

Det drejer sig om de to kvinder Sidsel Andersen og Johanne Bille, der har startet forlaget Harpyie op. De vil udgive værker, der har et mellemværende med sin omverden.

“Vi udgiver det, som vi synes er godt og fortjener en plads i verden. Her er der plads til det viltre og vovede, det eksperimenterende og kritiske, det skønne og ulækre, det provokerende og sansende. Bøgerne er ligeså forskellige som forfatterne bag, og én ting er sikkert: En bog udkommet på Forlaget Harpyie efterlader læseren pirret og omtumlet,” skriver de på deres hjemmeside

Harpyie bliver dermed endnu et forlag, der popper op i Danmark – senest har tre forlag ved navn Grønningen 1, Gutkind Forlag og Strawberry Forlag set dagens lys.

De to tidligere redaktører fra Gladiator vil kæmpe for, at deres forlag får et aktivistisk ærinde. 

Det forklarer de til Politiken.

“Vi vil skabe et sted, hvor der er plads til den slags litteratur, som ellers har en tendens til at blive marginaliseret på den danske litteraturscene. Det kan være litteratur fra mange forskellige sprogområder, eksperimentalformer såvel som prosa, højstemte, vrængende eller ironiserende værker. Så længe værket har et aktivistisk ærinde,” uddyber de. 

Kommende udgivelser

På deres hjemmeside skriver Harpyie, at de vil arbejde med talentfulde, fandenivoldske oversættere og forfattere om at udgive litteratur.

Den ene af de to stiftere, Sidsel Andersen, er tegneserietegner. Hun bliver på hjemmesiden beskrevet som kvinden, der bruger et excel-ark som spåkugle og sørger for, at holde den økonomiske forretning kørende. 

Johanne Bille er forfatter og har udgivet to bøger i form af ‘Tænk nu hvis’ i 2015 samt ‘Elastik’ i 2018 – en bog om at kæmpe for kærlighed og fællesskab, selvom egoismen og narcissismen hersker. 
Hun skal i Harpyie tage sig af pressemeddelelser og tilrettelægge salg, marketing og redigere manuskripter. 

I første omgang udgiver det nye forlag bøgerne ‘En fryd for foreningen’ af Marieluise Fleißer, ‘Bestikkelse’ af Steven Zultanski, ‘Livet er roligt i vitrineskabet’ af Hanadi Zarka og ‘Med mine hundeøjne’ Hilda Hilst.

Det nye forlag er støttet af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for Litteratur, Goethe-Institut for Dänemark og Fundação Biblioteca Nacional.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test