TOP

Genåbning af biblioteker fører til eksplosion i udlån

Den gradvise genåbning af Danmark giver et indblik i, hvad befolkningen har savnet og manglet. Noget tyder på, at biblioteksudlån falder ind under den kategori.

Således blev mandag den 18. maj første dag, hvor det igen var muligt at låne og aflevere bøger på sit lokale bibliotek. Derudover åbnede de også for, at man som borger kunne bestille bøger og andre biblioteksmaterialer på tværs af landet. 

Det resulterede i, at bibliotek.dk havde travlt. Hele 22.023 bestillinger blev foretaget på den nationale hjemmeside, hvor man som borger kan bestille materialer hjem fra de offentlige biblioteker og få dem leveret til sit lokale bibliotek. 

Det skriver Dansk Bibliotekscenter i en pressemeddelelse. 

Klokken 10 mandag formiddag havde bibliotek.dk modtaget over 5.000 bestillinger – det svarer til den samme mængde bestillinger, som de modtog hele dagen onsdag den 11. marts – dagen, hvor coronakrisen for alvor gjorde sit indtog. 

Dertil kommer alt det, som danskerne har bestilt hjem på deres lokale biblioteks hjemmeside. 

I går blev det samtidig igen muligt at bestille materialer fra hele landet, da den nationale kørselsordning åbnede. 

Kørselsordningen har eksisteret siden 2004 og er et led i de danske bibliotekers lånesamarbejde. Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der varetager driften af ordningen, mens Bladkompagniet står for kørslen. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk