TOP

Gasmuseet vil ændre profil og navn – og formidle historien om den grønne omstilling

Gasmuseet i Hobro, der åbnede i 1998, går nye tider i møde. Naturgasselskaberne har hidtil sikret driften med et millontilskud, der har dækket 75 procent af museets budget, men fra 2022 er det ifølge Nordjyske slut. 

Det behøver dog ikke at betyde, at det er slut med publikummer og formidling på museet. En frivilling arbejdsgruppe arbejder aktuelt på at forvandle Gasmuseet til Gasværket med en vision om at skabe et mad- og kultursted og brede formidlingsområdet ud

“Vi har nogle fantastisk fede bygninger med en unik historie. Det er det eneste af sin slags i Danmark. Her kan vi fortælle historien om Danmarks sorte omstilling, og det er oplagt også at fortælle om den grønne omstilling, som vi står midt i,” siger leder af Gasmuseet og medlem af arbejdsgruppen Hanne Thomsen til Nordjyske, hvor det også fremgår, at gruppen håber på at få et snarligt tilsagn om både politisk og økonomisk rygstøtte fra Mariagerfjord Kommune.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.