TOP

Fridthjof Film skærer kraftigt ned på medarbejdere efter dårligt filmår

Det har været et hårdt år for filmproducenten Ronnie Fridthjof. Han er manden bag Fridthjof Film, der har stået bag successer som ‘Blå Mænd’ og ‘Alle For Én’-trilogien.

Fridthjof Film havde ikke den ventede succes med filmen ‘I Krig og Kærlighed’ fra sidste år, der ellers var filmselskabets største projekt til dato. Derudover har de i år ikke fået penge til at gå i produktion med en spillefilm. Det har fået Ronnie Fridthjof til at indse, at han er nødt til at skære kraftigt i antallet af medarbejdere.

Det fortæller han til Filmmagasinet Ekko.

“I Fridthjof Film skærer vi syv mand fra, og i vores underselskab Postyr, der laver postproduktion, er der skåret 10 stillinger. Det har været under opsejling længe, så nogle har allerede fundet noget andet, og andre har vi opsagt,” siger han til Ekko.

I sin storhedstid havde filmselskabet 35 ansatte, men i kølvandet på en række afvisninger på projekter, har Ronnie Fridthjof ikke råd til at beholde samme antal af producere, hvorfor de fremover kommer til at prioritere projektansættelser.

Selvom det gør ondt at svinge sparekniven over sine medarbejdere, håber direktøren, at det nye setup vil øge kreativiteten i selskabet, siger han til Ekko.

Fridthjof Film blev grundlagt i 2000 af Ronnie Fridthjof og blev for alvor kendt i 2008, da ‘Blå Mænd’ solgte 450.000 billetter. Sidenhen lå filmene ‘Julefrokosten’ og ‘Alle for Én’-trilogien nummer et i biograferne. Derudover står produktionsselskabet også bag den Cannes-vindende dokumentarfilm ‘Armadillo’.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test