TOP

Fremtiden for Midtfyns Festival er stadig usikker

For første gang siden 2004 kunne Midtfyns Festival i år byde gæster velkommen, da festivalen genopstod i slutningen af maj. Men på trods af 1900 solgte billetter, er festivalens fremtid endnu usikker. Det siger festivalens direktør, Sune Vesterlund, i en pressemeddelelse.

“Det er klart, at succes ikke alene kan og skal måles på gæsternes og vores oplevelser, men også økonomien, og det er sjældent, at en festival giver overskud de første år – det er i hvert fald set mange gange før. At gå i nul eller give et lille overskud har hele tiden været målet, og derfor har vores armbevægelser heller ikke været så store, og den kritik få har haft af musikprogrammet, skyldes blandt andet det,” siger han og understreger, at arrangørgruppen stadig drøfter, hvorvidt det er kræfterne værd at afholde festivalen igen i 2020.

“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er blevet arbejdet ud over, hvad man kan forestille sig, og det har haft sin pris på mange leder og kanter.”

Midtfyns Festival blev grundlagt i 1976 og konkurrerede i sin storhedstid med Roskilde Festival, men i 2004 blev festivalen nedlagt på grund af svigtende billetsalg. Festivalen blev også forsøgt genoplivet i 2006 uden succes.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.