TOP

Fra kommunalt ejet til selvejende: Museum skifter markant ud i bestyrelsen

Fra det nye år overgår Industrimuseet Frederiks Værk og Knud Rasmussens Hus i Nordsjælland til at være en selvejende institution. Det betyder ifølge de nye vedtægter, at nuværende formand Helle Lunderød (S) ikke længere kan lede bestyrelsen, da bestyrelsens formand og næstformand skal vælges blandt ikke-politiske medlemmer. 

Ifølge museets nuværende vedtægter er Industrimuseet Frederiks Værk et statsanerkendt, kulturhistorisk museum, som ejes og drives af Halsnæs Kommune. 

Bestyrelsen skal nu sammensættes af fem nye “professionelle” medlemmer  samt to repræsentanter fra byrådet.

Det skriver sn.dk. 

“Efter 15 år er det da vemodigt, men vi er i en rigtig god udvikling for museet, og selv om jeg giver ansvaret som formand videre, vil jeg fortsætte med at yde den samme indsats i bestyrelsen,” siger Helle Lunderød til sn.dk.

Blandt de nye bestyrelsesmedlemmer finder vi blandt andet Cathrine Kyø Hermansen, der er museumsleder for Immigrantmuseet i Farum. 

Den tidligere områdechef i Slots- og Kulturstyrelsen Michael Lauenborg også en plads i bestyrelsen fra det kommende år. 

De restererende bestyrelsesmedlemmer kommer til at bestå af tidligere direktør for Nationalmuseet Carsten U. Larsen samt Linea Svendsen, der er social media manager i Topdanmark og direktør for Det Grønlandske Hus i København, Leise Johnsen.

“Jeg er stolt og glad over, at de alle har sagt ja. Det er virkelig kompetente mennesker med god viden på området,” siger Helle Lunderød til sn.dk.

I næste uge skal Halsnæs Byråd formelt godkende den nye bestyrelse. 

Den nuværende bestyrelse består af 11 bestyrelsesmedlemmer, der blandt andet tæller en skoleleder fra Halsnæs Kommune, en fra Naturstyrelsen og en fra Frederiksværk Gymnasium og HF.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk