TOP

Fra børnekulturel dannelsesrejse til kunst-gødning: Børns første møder med kulturlivet skal have et løft

De går i vuggestue, dagpleje eller i børnehave, og nu får deres møde med kunsten og kulturen et løft. Godt 6.500 børn mellem nul og fem år skal under initiativet ‘En tidlig kulturstart’ deltage i nye projekter, der skal give dem en god start på kulturlivet.

Initiativet er en del af Kulturministeriets indsats på børne- og ungeområdet, og der bliver nu uddelt 5,5 millioner kroner til otte nye projekter under initiativet. Bag projekterne står kommuner, kulturinstitutioner og professionshøjskoler, som har fundet sammen i nye partnerskaber, der i de næste to år sætter fokus på de første møder mellem barn og kultur.

Formålet med ‘En tidlig kulturstart’ er at øge både antallet og kvaliteten af børnenes kunst- og kulturmøder samt at skabe nye samarbejder og partnerskaber med dagtilbud og at udvikle og udbygge eksisterende strategier for børns møde med kunst og kultur i daginstitutionerne.

“Når børn allerede fra små skostørrelser oplever, at kunst- og kulturoplevelser er tilgængelige og lærerige, så kan vi lykkes som samfund. Derfor er dette initiativ en vigtig legeplads for en bred pallette af nye partnerskaber, der sikrer kulturoplevelser til 6.500 små børn i deres nærmiljø,” udtaler kulturminister Mette Bock (LA) i en pressemeddelelse.

De otte projekter er:   

• Helsingør kommune: ’Kulturbørn 0-6 år’ (565.000 kroner)
• Holstebro kommune: ’Teatermøder i børnehøjde – kultur for og med børn i daginstitutioner’ (551.000 kroner)
• Sorø kommune: ’Slaraffen – en børnekulturel dannelsesrejse’ (896.400 kroner)
• Viborg kommune: ‘KulturSpor i daginstitutioner’ (622.000 kroner)
• University College Syddanmark, Sønderborg kommune, Tønder kommune, Haderslev kommune og Aabenraa kommune: ’Impuls og fordybelse – børns kulturelle indtryk og udtryk i dagtilbud’ (1.021.000 kroner)
• Lolland kommune og Guldborgsund kommune: ’Klar, parat, kultur fra start’ (834.800 kroner)
• Fredericia kommune: ’Nye Kunst- og kulturspor i dagtilbud’ (504.900 kroner)
• Vesthimmerlands kommune, Jammerbugt kommune og Mariagerfjord kommune: ’Kunst-gødning’ (529.400 kroner)

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.