TOP

Fra Bjarne Reuter til Mette Louise Holland: Se hvad alle forfattere har modtaget i bibliotekspenge

Listen er lang. Fra nummer ét, Bjarne Reuter, der har fået sat 734.435 kroner ind på kontoen, til Mette Louise Holland, der har modtaget 1.740 kroner.

Slots- og Kulturstyrelsen har netop offentliggjort listen over samtlige modtagere af bibliotekspenge, og i toppen af listen finder man en del velkendte navne, selvom der også har sneget sig et par nye kometer ind. 

Bjarne Reuter topper atter med trekvart million for sine 197.278 bøger og de 14.124 elektroniske udlån af hans bøger på landets biblioteker. På de næste pladser finder man Josefine Ottesen og Lene Kaaberbøl, og så går det ellers slag i slag. Krimidronninger som Sara Blædel (21), Elsebeth Egholm (22) og Anna Grue (32) er godt med, og det samme gælder deres mandlige modstykker Leif Davidsen (15), Jussi Adler Olsen (19), Mich Vraa (20).

I alt finder man over 10.000 forfattere på listen i år, der i alt modtager 181,1 million kroner. Pengene uddeles efter en opregning, der laves efter antallet af udlån både fysisk og elektronisk. Hvis beløbet går under 1.301 kroner, udbetales det ikke.  

Her er den totale liste over samtlige modtagere, og hvad de har fået.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk