TOP

Forsker kritiserer nyt teaterudspil: “Det er en måde at føre kulturpolitik på, som – for at sige det pænt – er meget utraditionel”

I går præsenterede Mette Bock regeringens nye teaterudspil, hvor hun blandt andet vil afsætte tre mio. kr. til tre af landets mest succesfulde egnsteatre. Det drejer sig om Fredericia Teater, Randers Egnsteater og Vendsyssel Teater. Desuden vil hun også give ekstra støtte til Aveny-T på Frederiksberg. Men det vækker undren hos lektor i teatervidenskab, Stig Jarl, som kalder det “usædvanligt”.

“Det er en måde at føre kulturpolitik på, som – for at sige det pænt – er meget utraditionel og usædvanlig. Det virker, som om kulturministeren vil markere sig selv ved at støtte fire teatre, som hun kan lide,” siger han til Politiken.

Ifølge Stig Jarl er det ikke kulturministerens opgave at håndplukke specifikke teatre til at modtage ekstra tilskud. Det rækker udover hendes beføjelser, siger han til Berlingske.

“At pille tre egnsteatre ud og give dem en særlig situation – og et fjerde teater, som i høj grad er knyttet op på en enkelt person – den slags beslutninger hører hjemme i et armslængdeorgan som Statens Kunstfond. Jeg synes ikke, at der i en scenekunstlov skal nævnes et konkret navngivent teater, fordi det på et tidspunkt har en leder og et projekt, som ministeren forelsker sig i. Det er ikke den måde, man laver lovgivning på.”

 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.