TOP

Forsker, italiensk festival og balletproducent får H.C. Andersen-priser

Det er et broget felt – der på hver deres måde arbejder med formidling af H.C. Andersen – som modtager de tre H.C. Andersen-priser, der bliver uddelt i år.

Bag prisuddelingen står H.C. Andersen Priskomite, som siden 1996 har uddelt priser til 68 personer og organisationer fra 17 forskellige lande – fra Kina til Brasilien

Priserne går i år til til:

– Forsker Ivy York Möller-Christensen “for sin fremragende forskning og formidling af H.C. Andersens forfatterskab i en dansk-tysk kontekst.”

– Balletproducenterne Pivot ved Mette-Louise og Jesper Kryger “for forestillingen ‘De 5 Papirklip’ 2018 og for øvrige H.C. Andersen-danseforestillinger siden 2005.”

– Festivalen Andersen Premio & Festival i Sestri Levante “for mange års arbejde for nye eventyr og for festivalens fremragende oplevelser i H.C. Andersens navn.”

I forbindelse med sidstnævnte udtaler Sesti Levantes borgmester, Valentina Ghio, i en pressemeddelelse:

“Jeg ønsker at takke H.C. Andersen Priskomite for den vigtige anerkendelse.  Det er en pris, som glæder os og gør os stolte, fordi den både bekræfter værdien af vores festival samt byens passion og store kærlighed for H.C. Andersen og eventyrverdenen. Også af denne grund ønsker jeg at dele H.C. Andersen Prisen ikke kun med arbejdsgruppen, som står bag Premio & Festival Andersen, men også med alle Sestri Levantes borgere. Premio & Festival Andersen, som i år er nået henholdsvis til 52. og 22. udgave, er ikke bare en simpel event for Sestri Levante men en del af vores kulturarv og, frem for alt, en vigtig del af det, vi er.”

Priserne bliver uddelt den 2. april og vil blive overrakt af kulturminister Mette Bock, Italiens ambassadør i Danmark, Luigi Ferrari, og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.