TOP

Forlag gør bøger til børn og unge gratis under skolelukning

Forlaget Carlsen har sammen med en række af forlagets forfattere og illustratorer taget initiativ til en ny hjemmeside med gratis bøger til børn og unge i en særlig tid, hvor skoler og fritidsaktiviteter er lukkede som følge at situationen omkring coronavirus. 

Det drejer sig blandt andet om bøger af kendte forfattere som Sebastian Klein, Sarah Engell, Kim Fupz Aakeson, Katrine Marie Guldager og Jacob Riising. Det oplyser forlaget i en pressemeddelelse. 

På khcarlsen.dk kan alle elever og lærere med et UNI-login således gratis læse et bredt udvalg af forlagets bøger i den periode, hvor skolerne er lukket ned. Her er både bøger til elevernes frilæsning og bøger, som lærerne kan bruge som udgangspunkt for fjernundervisning.

Værker er stillet gratis til rådighed

Hjemmesiden åbner på onsdag – men allerede nu kan lærere og elever gå ind og se, hvilke bøger de får stillet til rådighed.

”Umiddelbart efter Statsministerens pressemøde onsdag aften gik vi i gang – og så er det ellers gået hurtigt med at få udviklet et website og med at få taget kontakt til vores forfattere og illustratorer. Samtlige rettighedshavere, vi har spurgt, har svaret med et rungende JA! Det, synes jeg, er ret fantastisk. Jeg håber, at rigtigt mange børn og lærere – og måske også alle de ”skoleløse” børns forældre – vil få glæde af alle de gode bøger i denne sære tid, hvor intet er, som det plejer,” siger Christian Bach, forlagschef på Carlsen.

Alle forfattere og illustratorer har stillet deres værker til rådighed gratis i perioden. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk