TOP

Forfatter Hanne Højgaard Viemose vinder Montanas Litteraturpris

Montanas litteraturpris, der hvert år uddeles i samarbejde mellem Montana, Dagbladet Information og Testrup Højskole, går i år til forfatteren Hanne Højgaard Viemose for hendes roman ’HHV Frshwn – Dødsknaldet i Amazonas’, skriver Information. 

Prisen, der er på 100.000 kroner, uddeles hvert år i januar på Testrup Højskoles litteraturkursus Tag og læs!

Dommerne motiverer valget i år med, at forfatteren med ’HHV Frshwn – Dødsknaldet i Amazonas’, »manifesterer et grænsebrydende og personligt nærmest halvsbrækkende skrift- og identitetseksperiment«.

Montanas Litteraturpris er blevet uddelt siden 2006 og går til en forfatter af aktuel dansk litteratur, der har fornyet sin genre eller som har formået at fremstille virkeligheden på en ny og overraskende måde.

Hanne Højgaard Viemose debuterede som forfatter tilbage i 2011 med romanen ‘Hannah’. Den selvstændige fortsættelse, romanen ‘Mado’udkom i 2015 på Forlaget Basilisk. Samme år var hun aktuel med ‘HELHEDSPLANEN’ på forlaget Jorinde & Joringel.

11. januar sidste år udgav Hanne Højgaard Viemose ‘HHV Frshwn – Dødsknaldet i Amazonas på Gyldendal. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk