TOP

Forfatter forlader bestyrelsen for Danske Skønlitterære Forfattere i protest

Den danske forfatter Janne Teller er ikke længere en del af bestyrelsen for Danske Skønlitterære Forfattere. Den prisbelønnede forfatter har forladt bestyrelsen i protest over, at foreningen ikke ønsker at lave en rundspørge blandt medlemmerne omkring chikane eller krænkelser. Det skriver Politiken. 

“Det er afgørende, at vi kigger på, hvad der foregår. Formålet er ikke at kaste nogen under bussen eller få afsat folk fra deres stillinger. Formålet er at undersøge, om der er et problem blandt vores medlemmer – og i så fald se på, hvad vi kan gøre for at løse det. Det kan vi få en fornemmelse af ved at udsende en rundspørge,” siger Janne Teller.

Formand for Danske Skønlitterære Forfattere, Peter Adolphsen, afviser i en mail til Politiken, at foreningen ikke interesserer sig for magtmisbrug og krænkelser, men at et flertal i bestyrelsen ser diskussionerne i den konkrete sag som en personlig sag, som man som forening ikke har mulighed for at gå ind i.

Janne Teller påpeger, at hendes fratrædelse ikke er et mistillidsvotum til Peter Adolphsen som formand, og at hun fortsætter som menigt medlem i Danske Skønlitterære Forfattere. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk