TOP

Forbrændingen beholder støtte trods ren kvindebooking

Spillestedet Forbrændingen i Albertslund får lov til at beholde deres støtte som regionalt spillested, selvom de i år kun vil booke orkestre med kvinder i front. Det skriver Information.

Det er Kulturminister Mette Bock (LA), der har givet Forbrændingen en dispensation, som gør det muligt at gennemføre projektet ‘Kvinder i Centrum’. Det fremgår af et brev, som ministeren har sendt til Forbrændingens advokater.

»Det er fedt at have fået blåstemplingen fra ministeriet. Nu skal vi i gang med det, det virkelig handler om. Det giver noget ballast til den fortsatte snak om emnet og noget rum til at fokusere på alle de gode koncerter, vi har på plakaten,« siger Jeppe Skjold, der er kunstnerisk leder på Forbrændingen til avisen.

Kulturministeriet har i deres dispensation lagt vægt på en paragraf i ligestillingsloven, som gør det muligt at dispensere, hvis det sker for at »forebygge eller opveje forskelsbehandling på grund af køn«, hvilket Forbrændingens hele tiden har påpeget var selve formålet med ‘Kvinder i Centrum’. Det har desuden spillet ind, at initiativet er afgrænset til et år.

Da Forbrændingens planer kom frem sidste år, skortede det ikke på kritik fra flere sider. Flere borgerlige partier og debattører langede hårdt ud efter spillestedet og krævede, at den regionale spillestedsstøtte blev taget fra dem. 

På fredag 8. februar danner Forbrændingen rammen om en stor debat om emnet “Kønsbalance i musikken”. Det sker fra kl. 16-17.30 i spillestedets lokaler. Senere samme aften giver Anne Dorte Michelsen koncert.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk