TOP

Fondenes Videnscenter gør status over fondenes kulturbevillinger i 2017

En ny rapport fra Fondenes Videnscenter har undersøgt fordelingen af fondenes kulturbevillinger i 2017.

Rapporten viser blandt andet, at de private fonde har bidraget med 11 procent af de samlede kulturbevillinger, herunder bevillinger fra det offentlige, eksempelvis kommunerne og staten. Det gør de private fonde til en essentiel bidragsyder til det danske kulturliv. Rapporten viser også at:

  • fondene har uddelt i alt 2,2 mia. kr. til kulturområdet, hvoraf 1,1 mia. kr. er blevet uddelt til offentlige institutioner. Offentlige institutioner er hermed den største aftager af fondsbevillingerne.
  • musikområdet modtog 136 mio. kr, hvilket svarer til seks procent af fondsbevillingerne og ni procent af de samlede kulturbevillinger.
  • scenekunstområdet modtog 224 mio. kr., hvilket svarer til 10 procent af fondsbevillingerne og 12 procent af de samlede kulturbevillinger.
  • billedkunst modtog 112 mio. kr., hvilket svarer til fem procent af fondsbevillingerne og 46 procent af de samlede kulturbevillinger.

Læs hele rapporten på Fondes Videnscenter hjemmeside.

Jeg står for Kulturmonitors SoMe-profiler, koordinerer events i Kulturmonitors regi og er tovholder på Ny viden. Kontakt mig meget gerne med ris, ros, idéer eller hvis du har skrevet et speciale/forskningsprojekt om kulturområdet

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test