TOP

Fond under Kulturministeriet investerer i sort energi og lande med en tvivlsom tilgang til menneskerettigheder

Lokale og Anlægsfonden under Kulturministeriet investerer i statsobligationer i Qatar, Rusland, Kina og Saudi-Arabien – alle lande, der er blevet kritiseret for brud på menneskerettighederne. Det skriver Politiken. 

Derudover har fonden investeringer i en række kul- og olieselskaber.

Oplysningerne om fondens investeringer stammer fra netmediet Fundats, som har fået aktindsigt i investeringerne. 

Lokale og Anlægsfonden modtager årligt omkring 85 millioner kroner, som stammer fra tipsmidlerne, og uddeler dem til kultur- og fritidslivet. Fonden har en målsætning om at leve op til FN’s verdensmål for en bæredygtig udvikling. 

Man vil i Lokale og Anlægsfonden nu kigge nærmere på sine investeringer, og spørgsmålet kommer også på dagsordenen i fondens bestyrelse. 

“Vi har mange penge stående i obligationer, heraf nogle i højrentepuljer, hvor der er risiko for, at der er lande med et problem med menneskerettigheder. Og det har vi ikke været opmærksomme på og ikke haft en diskussion om. Den må vi så tage i fonden – vil vi have de renter, eller vil vi ikke have de renter,” siger Lokale og Anlægsfondens konstituerede direktør, Carsten Haurum, til Politiken.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.