TOP

Fokus på børnelitteratur hæver Bogforums besøgstal til ny publikumsrekord

I weekenden var Bella Centret fyldt til randen med boginteresserede besøgende. Ifølge Berlingske var 38.186 gæster forbi, da dette års Bogforum blev afholdt. Herunder et meget overraskende og ikke programsat visit af Yahya Hassan, der læste op af sin seneste digtsamling.

Det høje besøgstal er det største, der indtil nu er set i de 27 år, hvor bogmessen har eksisteret. Ifølge Kulturmonitors optælling er det knap 2500 flere besøgende end i 2017, hvor den hidtidige publikumsrekord på 35.716 gæster blev sat.

Årsagen til bogmessens øgede popularitet er ifølge Bogforums udstillingsleder, Andreas Nordkild Poulsen, at de i år har valgt at bruge flere kræfter på at nå ud til børn og børnefamilier.

”Vi har satset meget på at løfte Børnebogsforum i år, blandt andet med egne scener, workshops og en hel del aktiviteter. Og så har vi selvfølgelig sørget for at hive gode og populære forfatternavne til, som børnene er glade for,” forklarer Andreas Nordkild Poulsen til Berlingske.

Øget antal børnefamilier

Når udstillingslederen kigger på de billettyper, der er blevet solgt til dette års Bogforum, afspejler det, at et øget antal af børnefamilier har været medvirkende til det rekordhøje besøgstal. To ud af de tretten scener, som Bogforum har haft i år, har været dedikeret til børn.

Sidste år valgte arrangørerne bag Bogforum at tilegne et område til tegneserier – et område som de i år har valgt at udvide. Andreas Norkild Poulsen har tidligere udtalt til Kulturmonitor, at tegneserier kan tiltrække et publikum, som ellers ikke ville lægge deres vej forbi bogmessen. Det er særligt de yngre mandlige læsere, som bliver fanget af Comic-genren.

Næste års Bogforum bliver afholdt fra den 30. oktober til den 1. november.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk