TOP

Fiskeri- og Søfartsmuseet ansætter ny kulturhistorisk forsker

29-årige Kasper Rathjen er blevet ansat som kulturhistorisk inspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Kasper Rathjen skal være museets kulturhistoriske forsker, og han vil også indtræde i museets forskningssamarbejde med Syddansk Universitet og Industrimuseet i Horsens.

I dette regi skal den nye kulturhistoriske inspektør blandt andet skabe indsigter i, hvordan Esbjerg Havn har evnet at omstille sig, imødekomme krav fra det omgivende samfund og udnyttet de muligheder, som ny teknologi og viden har ført med sig. 

Kasper Rathjen har læst historie på Syddansk Universitet og færdiggjorde i januar sit ph.d.-forløb om grundtvigianismens rolle i forbindelse med oprettelsen af folkemuseerne fra 1870’erne og frem til 1958.

“Interessen for at skrive om folkemuseerne er også en viden og en interesse, som er særdeles aktuel i forbindelse med udvidelsesplanerne for Fiskeri- og Søfartsmuseet. Her vil evnen og interessen for at diskutere og kvalificere hvorfor, og hvordan man kan være museum i 2020 have stor værdi,” udtaler museumsdirektør David Dupont-Mouritzen i en pressemeddelelse. 

Kasper Rathjen tiltræder sin nye stilling den 1. marts.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.