TOP

Fire festivaler erstatter to millioner engangsplastikglas med bæredygtigt alternativ

Engangsglas af plastik er fortid på Grøn, NorthSide, Tinderbox og Roskilde Festival. Gæsterne vil i stedet få stukket bæredygtige og genbrugelige plastglas i hænderne, når de bestiller en øl.

De nye plastglas er lavet i et samarbejde med Tuborg, og er i dag blevet lanceret hos miljøorganisationen Plastic Change.

”I år vil Tuborg helt bogstaveligt gøre livet lidt grønnere på festivalerne. Vi lancerer nye vaskbare plastglas, som alle kan lease, og vi begynder på de fire store festivaler, som har været med til at udvikle ideen sammen med Plastic Change. Det er en stor dag for Tuborg, og et kæmpe skridt mod at mindske unødigt plastaffald gennem en mere cirkulær forretningsmodel. Drikkeoplevelsen er den samme eller bedre, men fremover tager Tuborg bogstaveligt talt opvasken i vores nye, mobile opvaskemaskine,” udtaler Christian Sveigaard, marketing- og sponsorchef for Tuborg, i en pressemeddelelse.

De fire festivaler har indtil nu brugt over to millioner engangsplastikglas hvert år. De nye plastikglas vil blive vasket på stedet på festivalpladserne og genanvendt. Når de bliver slidte, vil de blive sendt tilbage til leverandøren, som genanvender materialet.

”Projektet er en vigtig sejr i kampen mod unødvendig engangsplastik. Det er første gang, at de fire festivaler arbejder sammen, og de skal have ros for sammen med Tuborg at gøre en indsats for at knække kurven for plastaffald ved at indføre et standardiseret genbrugsplastglas. Det vil også forandre den brug-og-smid-væk kultur, som er en af kerneudfordringerne i forhold til den stigende plastaffald. Vi ser det som et stort skridt fremad, som utvivlsomt vil inspirere andre til at gå i samme retning,” udtaler stifteren af Plastic Change, Henrik Beha.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.