TOP

Fire brancheorganisationer slår på tromme for ny hjælp til kulturlivet

Selvom kulturlivet er godt i gang med at åbne dørene for publikum igen, er der stadig langt til normale tilstande. I Jyllands-Posten foreslår fire brancheorganisationer fra kulturlivet nu, at politikerne på Christiansborg giver “en hjælpende hånd lidt tid endnu” og laver en genåbningsplan, der strækker sig over de næste 12 måneder.

Bag indlægget i Jyllands-Posten står direktør Esben Marcher fra Dansk Live, direktør Peter Mark Lundberg fra Dansk Teater, direktør Lars Werge fra Danske Biografer og direktør Jesper Bay fra Danske Koncert- og Kulturhuse. 

“Vi ønsker os en model, der kompenserer for de tabte egenindtægter for kulturens institutioner i den periode, hvor vi fortsat er pålagt coronarelaterede indskrænkninger og restriktioner. Det skal være en støttepakke, der på helt ordentlige og gennemsigtige vilkår bidrager til de trængte teater-, kultur-, biograf- og musiksteder,” skriver direktørerne for de fire organisationer og uddyber:

“Den genåbningsmodel, vi foreslår, løber således i de næste 12 måneder. Den sikrer kunstnernes arbejdspladser og skaleres automatisk op eller ned, alt efter hvor mange indtægter det er muligt for kulturen selv at tjene. Konkret peger vi på, at man sammenligner med et gennemsnit af tilsvarende perioder tre år tilbage, men udformningen er vi naturligvis klar til at gå i dialog om.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.