TOP

Filmstriben lukker for gratis fjernleje i København: “Det er en skandale, simpelthen”

Fra 1. marts må københavnske biblioteksbrugere vinke farvel til den gratis fjernlejeservice af film og tv-serier, som bibliotekernes streamingtjeneste, Filmstriben, gennem en årrække har tilbudt.

Det skriver Københavns Biblioteker i en pressemeddelelse, hvor det også forklares, at opsigelsen af aftalen med Filmstriben sker for at omprioritere budgetmidler og fokusere mere på blandt andet e-bøger og børnematerialer.

Den varslede lukning har fået filminstruktør og tidligere formand for Filmværkstedet brugergruppe Sebastian Cordes til at reagere skarpt i en statusopdatering på Facebook. 

“Ikke nok med, at det at fjerne bibliotekslånte film minimerer filmens udbredelse i hovedstaden, så fjerner det også supplerende indtægt for filmkunstnere. Det er en skandale, simpelthen,” skriver Sebastian Cordes blandt andet og adresserer Alternativets kulturborgmester, Franciska Rosenkilde:

“Forstår ikke man kan skære ned på biblioteker i en socialdemokratisk kommune, hvor Alternativet er kulturborgmester.”

Selvom den månedlige fjernleje af tre gratis film eller tv-serier altså lukker om under en måned, hvis man bor i København, vil det fortsat være muligt at se kuraterede kort- og dokumentarfilm samt børnefilm via Filmstriben på biblioteket. Ellers kan der købes adgang til indhold via sofaraekken.dk, der er Filmstribens betalingstilbud, oplyser Københavns Biblioteker.

Kulturmonitor arbejder på at få en kommentar fra Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk