TOP

Filmskolens rektor vil sætte fokus på kønsdiversitet med ny fagstruktur og studienævn

I de seneste måneder har Filmskolens rektor, Vinca Wiedemann, været under stor kritik, fordi hun vil ændre uddannelsesstrukturen til en bachelor/kandidat-uddannelse. Det førte blandt andet til en mistillidserklæring fra eleverne, hvor 87 ud af 96 skrev under. Du kan læse hele brevet her.

Men med den nye fagstruktur følger også andre elementer.

Ifølge Vinca Wiedemann vil hun sætte et systematisk fokus på kønsdiversitet, hvilket ligeledes optager eleverne. Det siger hun til filmmagasinet Ekko.

“Både personligt og som rektor er diversitetspørgsmålet – herunder kønsdiversitet – noget, som jeg går rigtig meget op i. Og vi ved fra undersøgelser, at vi som regel har mere plads til forbedring, end vi tror,” forklarer hun til Ekko.

Lige nu er dette ikke et særskilt fokuspunkt for Filmskolen. Derudover ved rektoren ikke, hvordan de film, som lærerne bruger i undervisningen, repræsenterer diversitetsspørgsmålet. Men ifølge Vinca Wiedemann vil den nye fagstruktur give mulighed for at forene en mere systematisk tilgang til deres pædagogiske metoder.

“Problemet med vores nuværende fagstruktur er, at hver enkelt uddannelse er ledet af en person. Så det betyder, at der er en masse silotænkning, og det med køn er i meget høj grad overladt til den enkelte lærer,” uddyber Vinca Wiedemann.

Udover den nye fagstruktur planlægger rektoren at nedsætte en studienævn, som skal have diversitet som et fokuspunkt.

Ekko har forsøgt at få en række elever i tale om den nye struktur og hvordan det vil få en positiv påvirkning på diversitet på film. Ingen af eleverne ønskede dog at svare på det.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test